Style & Budapest

A Style and Budapest bemutatja Budapest sokszínű, stílusos, megosztó és kreatív kinézetű arcait Ha szeretnétek felvenni velünk a kapcsolatot ezen az e-mail címen várjuk leveleiteket: styleandbudapest@gmail.com

Friss topikok

  • team: Ha minden igaz,a bal oldali lány a dóri,nagyon aranyos,és nagyon formás lába van,neki találták ki ... (2013.02.26. 09:38) Lányok, 19
  • Jack Torrance: De miért Mary? (2013.02.26. 09:38) Mary, 26
  • BlanzS: Vidám és harsány színek. Kifinomult stílus.Csoda szép! :) (2012.06.26. 12:51) Reni, 26
  • Szent Jeromos: Hát bele tudnék kötni ha akarnék... csak már a szabály az, hogy nincs szabály. (2012.06.26. 12:51) Lili, 22
  • bábuschka: Na végre tiszta és ápolt cipő... (2012.06.14. 17:39) Andi, 36

streetstyle Budapest utcáin

2009.10.29. 17:53 Style&Budapest

Interjú Panyi Zsuzsival

Címkék: interjú zsuzsi panyi

Mesélj egy kicsit magadról!
Az üveghez, mint anyaghoz való kapcsolatom nem mai, az első élményeim ovis koromból vannak. Édesapám egy kutatóintézet üvegosztályán volt mérnök, gyakran bementünk hozzá. Volt egy szabadalma, az üveg folyásáról, ennek a melléktermékei kis csurgatott üvegdarabok voltak. Mindig kerestem közöttük a szép formákat. Aztán később, amikor már otthon dolgozott, nagy üvegtáblák voltak az udvarunkon és azok közt bújócskáztunk. Az építész karon már komolyabban foglalkoztam az üveggel, sokat használtam a terveimben, tudományos munkában. Jóval később, már felnőtt fejjel kezdtem el üveggyönggyel dolgozni és érdekelt a fusing, azaz olvasztott üveg. Így kezdődött, azóta a gyöngyöt elhagytam, de az üveg, a letisztult, színes ékszerek maradtak.

Hogyan jött a divat?
Mint minden nő szeretek öltözködni, szeretem tudni mi a divat, annak ellenére, hogy ruhatáram nem feltétlen követ azt. Ha valaki ékszereket készít, akkor "szakmai ártalom" a divat, különösen képben kell lenni. Egy jó összeállítás legtöbbször a kiegészítőkön múlik. Segíteni pedig csak úgy tudok, ha ismerem a vásárlóimat és az öltözködésüket. Ezért alaposan odafigyelek a divatra.



Miért szereted az iparművész ruhákat és kiegészítőket?
Nem szeretem a tucatárut. Nem szeretem, ha minden nő ugyanazt hordja, mert az nekem unalmas. Sokszor a nők a trendi dolgokat vásárolják meg, anélkül, hogy figelembe vennék,hogy ez nekik jól áll vagy sem.  Olyan sokszínűek vagyunk és fontos, hogy amit viselünk, az a sokszínűségünket, személyiségünket is kifejezze. Számomra nem az a lényeges, hogy mi a divat, hanem, hogy hogyan adaptálja valaki a saját magára. Mi az amit használ belőle és hogyan. Ez pedig a stílus.

Magyarországon rengeteg jó divattervező van, de sokan csak a "felkapott" nagyokat és legtöbbször csak a külföldieket ismerik. Armani vagy a Furla csodás dolgokat dob piacra, azonban ezek sok esetben irracionális árakon kerülnek a boltokba. Budapest pedig tele van kis szalonokkal, ahol megfizethető áron igényes és sokszor egyedi ruhadarabok között lehet válogatni vagy éppen méretre csináltatni. Ismerek olyan szalont, ahova külföldiek járnak ruhát varratni. Hét elején méretet vesznek és a hazautazás előtt már kész is a ruha!
Ha a saját öltözködésemet kérdezed, akkor el kell mondjam, hogy nem ragaszkodom a divathoz. Van egy kialakult stílusom, ami az életmódomnak megfelel és jól érzem benne magamat. Ez a kettő legfontosabb. Szeretem a klasszikus, de ugyanakkor különleges darabokat, amiket gyakran iparművészeknél találok meg. Ezeket néhány jól megválasztott kiegészítővel szoktam kombinálni. Kedvenceim a táskák, sálak, no meg az ékszerek.



Mi lesz a panyizsuzsi blog programja a divatblogok éjszakáján?

A panyizsuzsi blogon, ezen az éjszakán, 10 magyar iparművész által felajánlott tételből szervezünk árverést.19 órától, egy-egy blogbejegyzésben tesszük közzé a felajánlott darabokat, 5000Ft-os kikiáltási áron. A liciteket, 200 forintos licitlépcsővel, a hozzászólások mezőben lehet megtenni, 2009. október 29-én 24 óráig. A legmagasabb lictet tevő nyertes személyesen veszi át az iparművésztől a felajánlott terméket.

Mire fordítjátok a bevételt?
Ez egy jótékonysági árverés, a teljes bevétel a Pure Fashion katolikus divatmissziót, mint az egyetlen magyaroroszági divattal foglakozó karitatív szervezetet támogatja! A Pure Fashion Magyarország Divatmisszió egy hiten alapuló program a Katolikus Egyház támogatásával, amely a 14 és 18 év közötti fiatal lányokat tanítja öltözködni és viselkedni - vagyis méltósággal divatosnak lenni.
A kalapács alá kerülő tételekhez katt ide!

www.panyizsuzsi.hu
www.makgubo.hu

"A Divatblogok Éjszakája teljes programja itt található" : http://www.divatlap.hu/esemenynaptar.php?id=77

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://styleandbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr791484537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: study in ukraine 2018.04.12. 02:37:55

TOP10 Hitchcock-fim EVÖR - B-oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása